Hvilke kunstnere er mest populære på eBay?

I Norge har Finn.no blitt den foretrukne markedsplassen for mange når det kommer til videresalg av kunst, i resten av verden og da særlig USA kan vi vel påstå at det er eBay som har den samme rollen. eBay lagde i fjor dette kartet som viser oss hva som er mest søkt på i kunstsjangeren fordelt på de ulike statene.

Fra kartet ser vi flere navn vi ikke kjenner igjen blandt annet Terry Redlin (bilde over). Sukkersøte bilder er det flere av kunstnerene på kartet over som lager og jeg vil påstå at dette ikke er kunst for den vanlige kunstinteresserte, men om det er så mange som er interessert i det må det ikke da være bra? Flertallet bestemmer er en debatt vi må spare til en annen gang, men samtidig et veldig interessant spørsmål.

Det som gjør kartet vedig interessant er de 3 kunstnerene Shepard Fairey, Banksy og Faile. Kartet viser hva den vanlige amerikaner er interessert i når det kommer til kunst og det er nesten ingen samtidskunstnere representert. I tillegg til Faith Ringgold og Peter Lik (verdens dyreste fotograf) har det kommet med 3 kunstnere som kan knyttes til street art. Ingen av de store samtidskunstnerene som Damien Hirst, Jeff Koons eller Richard Prince har kommet med. Er ikke disse like populære som vi tror? Kartet representerer nok kunstverden dårlg, men det er gøy å se at “mannen i gata” begynner å bli interessert i en ny sjanger innen kunst. Vi tror at kunst kommer til å bli mer populært fremover og når flere blir interessert kan det fort hende at mannen i gata får mer å si for hva som er bra, og hva som blir stort. Det er vel først nå i senere tid at internett og kunst og eksistert i skjønn forening. Det gjør at kunstnere har en helt ny plattform å eksponere seg mot som gjør at veldig mange fler blir oppmerksomme på hva de gjør. Det er nok fortsatt de store galleriene som har mest å si, men hadde vært gøy om vi ser Faile i større gallerier og museer fremover.